Letland, Jugendstil/Art Nouveau

Letland, Jugendstil / Art Nouveau

Reis eens naar de hoofdstad van Letland ‘Riga’. Je vliegt er al voor een klein bedrag heen. Je vind er prachtige gebouwen uit de tijd van weleer. De stad is meer dan 800 jaar oud.  Je vindt er veel interessante bezienswaardigheden. Het historische centrum van de stad  staat  op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  Breng er  een bezoek de  middeleeuwse- en Sovjet-gebouwen en je zult je verbazen over de schoonheid. Het Slot van Riga is ook zeker een aanrader. Het oudste deel van het kasteel stamt uit 1330. De Petrus-kerk is ook een bezoekje meer dan waard , heeft een toren van 123 meter. Beklim de toren en je hebt een prachtig uitzicht van boven op de stad. Dat bezoek raad ik je dan ook zeker aan.

 

 

Letland, de ligging en munteenheid

Letland grenst aan Estland, Litouwen en Wit-Rusland en Rusland in het oosten. Aan de overkant van de Oostzee in het westen ligt  Zweden. Letland behoort tot de minst-bevolkte landen van de Europese Unie. Met Riga als  hoofdstad. De taal is Lets en de munteenheid de euro.  Het land heeft een gematigd landklimaat.

 

Cēsis, ook zeer de moeite waard om te bezoeken

Dit ligt in het centrum van Vidzeme waarvan wordt gezegd dat het een van de mooiste steden in Letland is. Met zijn middeleeuwse kasteel-ruïne en het park bepalen ze de dromerige sfeer in de stad. De geplaveide straten van Cēsis in de oude binnenstad zorgen ervoor dat je het gevoel hebt alsof je je in de  middeleeuwen begeeft. Er worden diverse rondleidingen in georganiseerd.

 

Wil jij ook een reis naar Letland maken?

Bij ik zoek, jij boekt kan je een aanvraag indienen. Je wordt hier verder geholpen waar en hoe je eventueel betaalbare vliegtickets  of accommodaties kunt boeken. Bij ik zoek, jij boekt kan je met al je vragen over een vakantie of rondreis in Letland terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.